Toegankelijke parodontale zorg voor jonge patiënten

Stichting Paro Epe Plus financiert behandelingen voor jonge parodontitis-patiënten die zelf de kosten niet kunnen dragen. Samen voorkomen we onnodig tandverlies.

Doel van de stichting

De stichting heeft als doel parodontale behandelingen te financieren voor jonge parodontitis-patiënten (onder de 35 jaar) die zelf niet in staat zijn deze behandelingen te bekostigen.

We richten ons specifiek op deze doelgroep omdat erfelijkheid, naast lifestylefactoren, een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van parodontitis. Parodontitis is een chronische aandoening die niet wordt vergoed door de reguliere zorgverzekeraar. Bij het afsluiten van een aanvullende tandarts verzekering geldt er vaak een wachttijd van 1 jaar. Dit maakt dat een groot deel van de mensen in deze categorie geen specialistische hulp in kan schakelen, wat kan lijden tot vroegtijdig verlies van tanden en kiezen.

Toelichting
De stichting is bedoeld voor mensen onder de 35 jaar met parodontitis en meer dan 30% botverlies bij twee of meer elementen. Die de financiële mogelijkheden niet hebben een behandeling te bekostigen. ASA score speelt geen rol voor de verwijzing.

TriangularShapes2

Verwijzen?

Wilt u een patiënt doorverwijzen naar de stichting? Vermeld dan kort in de verwijsbrief of deze patiënt mogelijk in aanmerking komt voor behandeling vanuit de stichting. We ontvangen graag zoveel mogelijk informatie, zoals röntgenfoto’s en/of een parodontiumstatus. De beslissing of uw patiënt wel of niet in aanmerking komt wordt zorgvuldig genomen.

Werkwijze van de stichting

Stichting Paro Epe Plus organiseert twee keer per jaar nascholingen voor tandartsen en mondhygiënisten. De opbrengsten van deze nascholingen worden gebruikt om parodontale behandelingen te financieren voor patiënten die in de doelgroep van de stichting vallen.

De behandelingen vanaf de intake tot en met de 1 jaars-evaluatie worden grotendeels bekostigd door de praktijk en de stichting. Voor de patiënt geldt een (zeer geringe) eigen bijdrage.

Belangrijk is om met uw patiënt te communiceren dat parodontologische zorg levenslang nodig is. Na het traject bij de stichting zal de patiënt dus levenslang voor controles bij een mondhygiëniste moeten komen. Het afsluiten van een aanvullende verzekering wordt aangeraden.

Op de hoogte blijven met onze socials en nieuwsbrief!

Onze nieuwsbrief PEPtalks deelt belangrijke updates over parodontitis, een chronische aandoening die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Erfelijkheid speelt hierbij een grote rol, naast leefstijl.

We richten ons op jonge patiënten met >30% botverlies bij twee of meer elementen. Ontvang nieuws over behandelingen, inzichten en praktische tips.

Volg ons op Instagram via @parodontologie_epe voor de laatste updates. Of meld je aan via de knop om in te schrijven voor de mailing.

Meld u aan en blijf geïnformeerd!

Bekijk hier onze vorige avond op 27 januari

Meld u aan voor onze inspirerende nascholingsavond!

Contact formulier