Behandeltraject

Op basis van het behandelplan zullen wij de behandelingen uitvoeren. Kwaliteit van onze patiëntenzorg is erg belangrijk. Medewerkers van parodontologie Epe zullen hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent over onze behandelingen, maar ook dat u zich veilig voelt. Iedere collega is gediplomeerd en heeft een ruime ervaring binnen zijn of haar vakgebied. Ook werken wij volgens strikte hygiëne en veiligheidsprotocollen.

Aanvullende initiële, niet-chirurgische, behandeling
De behandeling is gericht op het verminderen van de hoeveelheid tandplak. Daarom starten de behandelingen altijd met adviezen voor het verbeteren van uw eigen mondverzorging, dit gebeurt met behulp van plakkleuring. De tanden en kiezen worden dan van een roze kleurstof voorzien waardoor het voor u en de mondhygiënist inzichtelijk wordt waar we de puntjes op de i moeten gaan zetten. Daarna zal uw gebit zowel boven als onder het tandvlees professioneel gereinigd worden, hierbij wordt gebruik gemaakt worden van een ultrasoon apparaat en handinstrumenten. Dit gebeurt vaak in meerdere behandelafspraken en meestal onder plaatselijke verdoving door onze mondhygiënist.  Tijdens iedere behandeling zal een deel van de mond uitgebreid gereinigd worden. Wanneer u de instructies goed opvolgt, is drie maanden later meestal het grootste deel van de genezing al bereikt. Dan wordt de situatie in de mond opnieuw nauwkeurig vastgelegd en vergeleken met de beginsituatie. Aan de hand van deze evaluatie wordt er een vervolgplan opgesteld.

Tandvleesoperatie (chirurgische behandeling)
Bij een ontsteking van het tandvlees die diep onder het tandvlees zit kan een tandvlees operatie noodzakelijk zijn. Dit heet een flap-operatie en wordt uitgevoerd door de Parodontoloog. Om goed te kunnen zien wat de oorzaak van het probleem is, wordt het tandvlees opzijgeschoven. Uiteraard wordt het tandvlees goed verdoofd en wordt dit gecontroleerd voor de behandeling start. Tijdens de behandeling, kan tandsteen en ontstoken weefsel worden verwijderd, daarnaast worden de wortels glad gemaakt. Ook kan het bot of de vorm van de wortels worden aangepast zodat u de tanden beter kunt reinigen. Het tandvlees wordt daarna teruggeschoven en met een hechting vastgezet. Aanvullend krijgt u instructies voor de eerste periode. 

Nazorg
Na een intensieve behandeling volgt altijd een periode van nazorg. Daarbij wordt er samen gewerkt om terugkeer van de tandvleesontsteking te voorkomen. Deze nazorg bestaat uit regelmatige professionele reinigingen en extra aandacht voor uw persoonlijke mondhygiëne. Gedurende het eerste jaar vinden de nazorgbehandelingen door een mondhygiënist elke drie tot vier maanden plaats. Daarna is er een evaluatieonderzoek en wordt in overleg met de parodontoloog het vervolgtraject vastgesteld. Dit vervolgtraject vindt bij uw eigen tandarts of mondhygiënist plaats, of u blijft bij ons in de praktijk onder behandeling. Wat voor u van toepassing is, is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van uw gebit en diverse andere factoren.

Voor verdere vragen kan u contact met ons opnemen.

Contact formulier

0578-745031
Dagelijks zijn we telefonisch bereikbaar van 9-13u

Adres

Dwarsweg 11, 8161 CH, Epe

OPENINGSTIJDEN

Maandag: 8:15 – 16:45 uur
Dinsdag: 8:15 – 20:30 uur
Woensdag: voorlopig gesloten
Donderdag: 8:15 – 16:45 uur
Vrijdag: 8:15 – 16:45 uur